Testületi ülés.

A testület a Csuha Antal Kúriában tartotta soron következő ülését, amelynek fő témája a szeptemberi iskolakezdésre az iskola és az óvoda tanulói létszámának elfogadása, illetve a csoportok maximális létszámának megállapítása volt.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az óvodában a gyerekek száma egyre növekszik, 243 óvodás lesz szeptembertől intézményünkben.

Sajnos az iskolánál évről évre csökken a tanulói létszám, 514 nagyhalászi diák kezdi el szeptemberben tanulmányait a Csuha Antal Általános Iskola és AMI-ban.

Elfogadtuk a közbeszerzési szakértő által leírt javaslatot a Közösségi Közlekedés Fejlesztése ügyében, azaz rábólinthattunk a helyi Bód-Fa Kft. ajánlatára. Bruttó 106 millió forint összegben történik városunkban buszöblök, buszperonok felújítása és újak építése, valamint 21 buszváró kihelyezése és a buszvárókba szemetesek elhelyezése; továbbá két újra zebra kerül kialakításra a Zsákgyár és a piac előtt, és mindegyik veszélyt jelző lámpával lesz felszerelve.

Homoktanyán a buszforduló új formát fog kapni. Ilyen gyorsan egy ígéretet sem teljesült (pedig nem vagyok aranyhal): az egyik polgármesterjelölt azzal kampányol, hogy megvalósítja a fenti fejlesztéseket. Kíváncsi vagyok, mi lesz az új ígérete ehelyett.

Beszámoltam a testületnek a hivatal felújításában részt vett helyi vállakozóról és a belső felújítás, karbantartás összegének nagyságrendjéről.

A Változó Világ Egyesület ajánlattal kereste meg városunkat: 50 millió forint pályázati pénzt hozna Nagyhalásznak. A pályázat tartalma egy ifjúsági iroda létesítése, melyet két évig kell üzemeltetni, kettő diplomás fiatalnak munkát biztosítani. A pályázat minimális költséget tartalmaz az iroda felújítására, de bérleti díjat fizetnének az önkormányzatnak, ha cserébe egy ingatlant biztosítunk a pályázat megvalósításának helyszínéül. Az ingatlant csak két évre kellene biztosítani, utána az önkormányzaté marad - az immáron felújított épület.

Ám ennek elfogadása sem ment zökkenőmentesen: a szokásos testületi tagokból álló kör (lásd azokat, akik ellenezték a Penny,a  járóbeteg-ellátó vagy a bölcsőde megvalósítását) ezt sem támogatta, mondván, nem nagyhalászi egyesület pályázik.Végül is elfogadta a testület, 8:4 arányban, így 50 millió forint érkezhet Nagyhalászba, a 14 és 29 év között korosztályt célzó programok valósulhatnak meg, és két fő munkához juthat két esztendőre. Természetesen ha nyert a pályázat.

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszkaroly.blog.hu/api/trackback/id/tr522262344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása